Totalt antall sidevisninger

17 februar 2015

Babyforberedelser.

Tiden flyr og nå er det under to måneder igjen før mini melder sin ankomst. Forberedelser er gjort tilstrekkelig til at han fint kunne ha kommet for noen uker siden, det er kun små ting som klesvask og å pakke en fødebag noen uker før, som gjenstår. Med tanke på besøk 4 uker i strekk, inntil 3 uker før termin ville jeg ha alt i orden før 18 februar.
Ingen tvil om hva vi venter oss ;) 

Bilstol, badebalje, newbornseat, tripp-trapp-stol, babygym, vippestol og Leander-vugge har vi vært kjempeheldige å få kjøpe brukt av andre norske i Houston. Seng er kjøpt ny på IKEA, stellematte og litt div er kjøpt på Babies'R'us, og stelleveske ble bestilt på nett. Med en ordentlig vårrengjøring og nye dekk ble Mouintan Buggy vognen klar for ny bruker og i skuffene ligger klærne klar. Vi gleder oss!

Leander-vuggen måtte prøves i stuen når den var kommet i hus :) Leonora har lekt med alle bamser og dukker og til sin store forskrekkelse gynget hun de så mye at vuggen veltet. Godet med det som er gjort FØR babyen kommer oppi :S 

For et par uker siden var vi også på innskriving og omvisning på sykehuset. Det er jo slik her at man velger doktor, også følger man henne til det sykehuset hun tilhører og føder der. Doktorene jobber for seg selv utenfor sykehuset, men leier rom på sykehuset. Man kan også bestemme seg for et sykehus, og så velge doktor ut fra hvem som har tilhørighet til det akutelle sykehuset.

Nå som jeg er 32 uker på vei er det legetime hver 2.uke, så jada, man blir mer enn godt nok fulgt opp. Har man forsikringen i orden ser sykehuset også veldig fint ut. Houston Methodist West Hospital hadde mer enn flott nok hotellstandard. Bjørnar ble vist "sin" lenestol og hvordan man trekker ut sovesofaen + han fikk god info om at her var det bare å ta med playstation, xbox eller hva en måtte ønske og koble til den flotte tv'n som hang foran sengen. Først i neste runde ble jeg vist min fødeseng og hvilket utstyr de hadde på føderommet. Dessverre ingen badekar eller lystgass, som jeg godt kunne tenke meg sammenlignet med forrige fødsel, men fin dusj og fasiliteter ellers. Etter fødselen blir man sendt rett over gangen til et like flott rom hvor man tilbringer ytterligere 2 døgn. Fritt for besøk når man ønsker, enerom, mat bestilt fra en meny i stedet for faste "upassende" måltider osv. Babyen får navnebånd med en liten brikke på. Denne fungerer slik at hvis babyen kommer for nære utgangsdørene fra avdelingen går det en alarm og alle dørene lukkes og låses automatisk. Man kan føle seg trygg for kidnapping der i hvert fall ;)

Når man blir utskrevet blir man visstnok trillet til bilen i rullestol uansett tilstand (!) og sykehus-personellet sjekker også at man forlater avd. med barnet i en sikker bilstol. Sånn sett betryggende, men også noe urovekkende med tanke på at dette da er en mangelvare hos flere familier.

I "velkommen til Houston Methodist West Hospital"-brosjyren var det også et eget avsnitt med info om hva man burde gjøre når man kom hjem. Som å fotografere babyen med ansiktet vendt fremover, notere seg viktige signalement som hår- og øyefarge, lengde og vekt, for så å gjemme denne informasjonen på en trygg og sikker plass. Videre skulle man være forsiktig med å signalisere at man hadde fått baby gjennom å pynte foran huset med ballonger og dekor. Man skulle aldri inkludere adresse hvis man satte inn fødselsannonse i avisen. Dersom det ila de første dagene ringte på og det var en fremmed person som ønsket å komme inn og selge deg div. babyutstyr for en god pris osv. skulle man ikke slippe disse inn. Alt med tanke på sikkerthet i forhold til kidnapping. Nå bor vi i Katy hvor vi føler oss trygge og er mindre utsatt for kriminalitet sammenlignet med mindre hyggelige områder i Houston. Denne brosjyren gjelder såklart alle typer samfunnsborgere som føder på dette sykehuset og en bor naturligvis på forskjellige steder. Men det er likevel en kontrast sammenlignet med "velkommen til fødeavdelingen på Stavanger Universitetsykehus" sin brosjyre :/

Av fødsels-forberedende kurs har de i god USA-stil en hel haug å velge blant. Man kan bl.a sende sine andre barn, babyens søsken, på kurs for å forberede dem på den nye tilværelsen. Alt de har av tilbud! Ingen ting sjokkerer meg lenger. Keisersnittraten på dette sykehuset er imidlertid lav. 5-15% av alle fødsler er keisersnitt sammenlignet med opp mot 50% på andre sykehus. Her skal man heller ikke vente hjemme så lenge som mulig som i Norge, men kjøre rett inn når man kjenner at noe er på gang.

I Norge har det den siste tiden florert en video fra Redd Barna og diskusjoner om prislappen på en fødsel. Som i Norge ligger det også her på en ca 10.000 $ for fødsel og oppholdet etterpå. Så kommer alt fra epidural til evt keisersnitt med anestesi i tillegg, og da går prislappen raskt oppover. Man trenger da ikke lenger lure på hvorfor de private sykehusene "ønsker" og "anbefaler" lange opphold med keisersnitt og alt det tilhørende de mener man måtte trenge. Nei, man er i grunn godt skjermet i lille Norge så lenge man betaler skatt og har alt av helsetjenster "gratis". Her må man hvertfall passe på å ha forsikringer i orden.

Fra fødsel til hverdagen ellers, så ser vi veldig frem til å få besøk de neste ukene :) Onsdag kommer Charlotte, Svein Kåre, Leonard og Mathilda på besøk i 10 dager. De har tilbragt de siste 7-8 ukene i San Diego og hatt en fin permisjonstid der sammen før de avslutter USA-turen hos oss :) Når de kjøres til flyplassen henter vi med oss Kristin, Tor Inge og Tiril som kommer i 15 dager og blir til 14 mars. Tiden kommer til å fly og vi gleder oss til å la de ta del i Houston-livet vårt :)

Helgen har gått med til en forkjølelse og feber for min egen del. Bjørnar har tatt "vår-rengjøring" på terrassen og i garasjen og vært alenepappa for Leonora, siden jeg har vært mer eller mindre ubrukelig siden torsdag.
Vi har facetimet med familie og venner (hadde aldri klart oss så langt borte uten facetime :D og vi har spist boller på norsk vis med krem og syltetøy :D Vi har også opplevd vår første valentines-dag i USA!

Bilder fra en tur med Leonora forrige uke. Været skifter noe enormt . Fra 1'C om morgenen enkelte dager til 28'C på dagen andre dager. Men som gresset viser er det vinter i fargene. 


Tur med fine jenter en mandag formiddag. 



Ny tur onsdagsmorgen med 8 norske jenter. Stopp på Starbucks og Line disket opp med nylagede lapper og rørte bringebær. Det var turen sin det ;) 


Valentine. Leonora laget kort til alle på avdelingen i barnehagen. Klippet kortene, klippet- og tapet på hjertetape og drysset på glitter helt selv. I barnehagen hadde de valentinesfest hvor alle foreldre var invitert og de laget smykker og armbånd.

Vi snakkes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar