Totalt antall sidevisninger

25 mai 2015

Tornadovarsel og kjøreforbud!

Denne helgen har det vært langhelg her i Houston. I dag er det Memorialday og fri fra jobb og skole. Vi har kost oss skikkelig og helgen har bydd på litt av hvert. For det første har vi for tiden ikke tillatelse til å kjøre bil. Visumet vårt som var utstedt for et år gikk ut i forrige uke. Det amerikanske sertifikatet var utstedt i henhold til visumet og gikk dermed også ut forrige torsdag. Nytt visum er godkjent for to nye år, men papirene er på vei i posten og ikke kommet frem enda. Det førte dermed til at vi fra fredag morgen ikke har hatt tillatelse til å kjøre (vi kan heller ikke kjøre på vårt norske sertifikat ettersom det kun ville vært gyldig for 90 dager etter en eventuell ny innreise i landet). Mat ble dermed handlet inn torsdag kveld og vi så for oss en slags hyttetur-på-fjellet-tilstand, til en gang ut i denne uken. Bjørnar skal ha hjemmekontor i morgen og vi koser oss med basseng og sommervær. Fredag grillet vi og badet. Lørdag hev vi Max i vognen og Leonora på sparkesykkel og tok oss en 7 km joggetur. Min andre joggings etter fødselen og det føltes veldig bra ☺️ Bassenget holder en 26 grader og Bjørnar og Leonora badet og koste seg. Søndag ble en kjekk dag for B og L ettersom de var på far og datter date med Oddbjørn og Julie. De ble hentet i mustangen, suste av gårde på cafe for cupcakes og kakao, videre dro de på kino og avsluttet det hele med en god økt på lekeplassen. En super dag for to 4-åringer og pappaene deres!

I dag ble vi hentet av Diana og Oddbjørn som var våre privatsjåfører ;) Vi dro til beach-klubben som er et av bassengområdene vi har tilgang til når vi bor i Cinco Ranch Community. Her er det sandstrand bygget opp rundt et basseng noe som gir deg skikkelig strandfølelse midt i "byen". Vi koste oss i flere timer før vi inntok mandagsmiddagen på Carrabas, italiensk restaurant med god pizza :)

Det som i midlertid har vært mest spennende denne helgen har vært været. Nå er det skikkelig "hurricane season" og det er stort sett meldt tordenvær hver dag. Natt til søndag var det vanvittige nedbørsmengder og et voldsomt uvær. Kl 06.03 ulte mobilene med Tornado Warning og "take shelter now!"  (Dette er en funksjon der alle mobiler i det aktuelle området blir varslet med en grusom lyd og melding om den aktuelle hendelsen. Det være seg tornado warning, flood warning, en savnet pensjonist eller et kidnappet barn. Dersom det er veldig alvorlig slår også tv'n seg på. )
I dette tilfelle måtte vi altså ta med Max og Leonora og sette oss under trappen som er inne i walk in  closetet. Man skulle søke ly frem til 07.00 og det tok hele 40 min før Leonora spurte hva hele familien gjorde samlet innunder pappas skjorter, ved siden av kofferter og strykebrett. Bjørnar  klaget over Leonoras dårlige ånde, Leonora spurte etter brus og lurte på hvorfor vi satt der vi gjorde "midt på natten", vi spiste  "tic tac", cherrytomater og drakk vann (ikke spør hvor cherrytomatene kom fra, ikke vet jeg!), Leonora sang litt og maset om iPad, jeg frøs litt så jeg tok på meg første og beste t-skjorte som var Bjørnar's, Max sov seg gjennom hele opplegget og vi så direktenyheter om været fra pad''en. --> et stort kart over USA viste en oransj og rød blinkende  prikk rett over Houston, skummelt og spennende på en gang! Kl 07.00 var alt over og vi gikk ut av vårt lille hi! Ingen skade skjedd her i katy, men lenger inn mot Houston var et bygg truffet av tornadoen og 40 var evakuert og 2 sendt på sykehus. To andre er drept i forbindelse med vannmassene et par timer herfra vestover i Texas og lenger ned over i Mexico er flere drept og skadet av tornado :( Trist når uværet fører til sånne tragedier.

I kveld var det nok en gang som om noen snudde på en bryter. Fra nydelig vær til forferdelig uvær. Vi har fått alarm om flomvarsel to ganger i kveld, og bare tornado watch og ikke warning som ikke er like gale. Alle sover på samme rom og vi satser på at vi ikke vekkes av melding om å søke ly.. Våkner vel til sol igjen i morgen og så er alt som før igjen :) Har forresten hørt at Statoil ansatte her er pålagt å ha en kanne bensin til bilen (i tilfelle evakuering), noe tørrmat og vann i beredskap, kanskje vi også burde ha litt i bakhånd.. På den andre siden er det visst flere texanere som ikke søker ly og heller aldri har gjort det om de så får alarm om det, så mulig vi nordmenn er litt ekstra på vakt :/

Vi har det tross alt ikke så gale - tatt vær og kjøreforbud i betraktning. Bjørnars kollega hjemme i Norge sa så fint fredag ettermiddag at han fint kunne betalt 5000 kr for å måtte være i et stort hus med basseng, sommertemperaturer, og med kjøreforbud en hel langhelg. Det vitner vel om dårlig vær hjemme osv. Ja, vi vet vi er heldige og nyter oppholdet her borte, tiden flyr og plutselig er det over ☺️

 God natt uansett, og fin tirsdag til dere som er våkne i Norge!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar