Totalt antall sidevisninger

29 september 2015

Og sånn så den berømte slangen ut ;)

Her er et bilde av slangen som ga bjørnar litt puls. Ikke store krabaten, men likevel ekkel nok og med utseende som en "virkelig" slange ;) Håper bare den er krøpet langt bort nå og at ikke den mye større moren og resten av familien har hi like bak Bjørnars kontor :/ Grøss.. 

Fredag dro Karoline, Line, Diana, jeg og Marielle en tur til Montrose. Det ligger i byen, en 35 min kjøretur østover fra Katy mot Houston og er litt mer urbant enn Katy. Diana som er god på mat og vin hadde reservert bord på fin restaurant og vi koste oss med en god lunch. Jeg ammet, to er gravide og en sjåfør = kun ei som kunne nyte vinen. Godt noen kan nyte litt ekstra av expat livets deilige dager ;) Max var med på damelunch og storkoste seg ;) I hvert fall så lenge han sov eller gikk fra fang til fang :)


Seabass
Kylling med bønner og parmesanrisotto :)

Etter noen timer med god mat og drikke dro vi på den fantastiske butikken Kuhl-Linscomb (www.kuhl-linscomb.com) Butikken har alt av møbler, interiør, kjøkkenartikler, spennende bøker, barneartikler og hudartikler. Her fløy tiden og jentene kom hjem med litt forskjellig. Jeg som er stor fan av Maileg serien til barn bare måtte ta med en liten søt tallerken til Max.. Jada Bjørnar, man trenger virkelig en skål til :D



Lørdag hadde vi en rolig familiedag hjemme med bading. Vi dro til Fulshear for å spise lunch på den erkeamerikanske restauranten Dekkers. Livemusikk og amerikansk fra inderst til ytterst.


Leonora stod for påkledning selv.. Jaja, lot det gå for denne gang ;)

For de som bor i Katy og ikke har prøvd denne før må den prøves. Naboene over "hekken" kom bort og presenterte seg i fjor like etter vi hadde flyttet inn. De fortalte hvem de var og hadde med en liten "velkommen til Texas gave" - deres favoritt chips og dipp. Julios kjøpes i kjøledisken på HEB og er fersk og sykt sterk.. Ekte Mexicansk chips og nydelig dip!
Så ja, lørdag kveld spiste vi chips :D 

Søndag morgen var det opp med han her. Dette bildet er tatt i god tid før 07.00.. Jada, ikke vits i å sove bort dagen ;) Han knekket koden forrige uke på hvordan han skulle komme seg opp på alle fire. Videre er det opp med den ene foten og fra i dag av slipper han også hånden. Så nå er det bare å holde balansen og speide ut i verden. 

Koselig med melding om at post er kommet frem til Norge. Denne gangen var det Leonora som hadde tegnet morfar med briller og mormor med hatt. Får sende over noen tegninger til utover høsten - farmor og farfar samt oldmor og oldefar står som nestemann på listen :) 

I løpet av året som har gått har tante Kristin sendt to flotte pakker over havet. Hjemmesydd kjole til Leonora, heklede smokkesnorer og smokker til Max. Puslespill, norsk sjokolade og koselige kort. Utrolig hvor stor pris en setter på den gode gamle posten når en bort langt borte fra hverandre :)

Søndag ble det LifeTime Fitness og trening før grilling hos Jan Tore (Bjørnars nye kollega) og familien hans. Etter noen timer der kjørte vil til Sheraton Hotel hvor Bjørnar skulle bo de neste to dagene pga en olje konferanse down town Houston. Max, Leonora og jeg ble med for en natt på hotell :)
Leonora pynter seg med krone/tiara som seg hør og bør når en skal på hotell. 

Jada, dette ble siste dag i bagvogn for Max sin del.. Sportsvogn heretter! 





Vi fikk rom i 15 etage. God utsikt over den travle trafikken. Heldigvis er vi godt vant til å kjøre her nå, så filskifte over 6-7 felt går stort sett veldig greit. Ettersom Max er kommet som passasjer på dagtid benytter jeg meg noe av HOV-line som er kollektivfeltet for 2+ passasjerer. Da slipper man en del av de alt for lange køene som står mellom kl 15 og 18...
Mandag morgen og regn i luften. Vi tok oss en 10 mins gåtur til Panera Bread for å spise frokost der i stedet for på hotellet. En trøtt Max og aktiv 4 åring lager for mye lyd til at jeg ville ha dem med blant forretningskledde mannfolk og stilige damer :D 


Trodde vi skulle få en litt mer "norsk-bakeri-opplevelse". Men dengang ei.. det som fristet som en flott sandwich var en flat firkantet toast. Leonora gikk for croisant ;) Vi satset på en sunnere tirsdag..(ble faktisk makrell og hjemmebakt brød fra fryseren i dag) 
Amerika slutter aldri å overraske!

Foruten foretningsfolk og anleggsarbeidere var vi de eneste som var ute å loffet. En kakao-to-go var på sin plass ;)

Denne ventet oss på Texas Childrens Hospital :D


Ved å overnatte downtown var vi kun 10 min unna sykehuset vi skulle på kontroll med Max på. Han har vært litt flat i hodet på høyre side og da har de kallet oss inn til 3 kontroller. Han sover på venstre side og ligger mye på magen, men det er fortsatt noe skjevt så vi følges opp litt til. Denne skjevheten er knapt synlig og i Norge hadde vi nok aldri blitt kallet inn, men men. USA er USA  ;)

I dag var det også ny vektkontroll. Neste torsdag venter andre kontroll for å sjekke høyde/vekt da Max har tatt noe av fra sist måling. Prøver å fortelle legen at han endelig står i stil med resten av slekten som også stort sett er høye og slanke, men så lenge han har gått fra 50% persentilen til 19% på vekt og opp til 99%++ på lengde ser han sine bekymringer.. Max er nå 73 cm og 7kg. Fin, frisk og sterk - mamsen er i hvert fall ikke bekymret :D

Leonora fikk seg en liten overraskelse når hun var med på sykehuset. Hun har i sitt 4 år korte liv ikke sett så mye av sykdom eller sykehus, så vi hadde en liten samtale i bilen etterpå. Oppunder 10 barn i rullestol med ulike funksjonshemninger, stappfulle venterom og heisturer med barn med forskjellige diagnoser, små barn i rullestol med oksygentank og slanger ble observert. Dette er et stort barnesykehus med utallige avdelinger, en liten tankevekker for vår lille jente. "Mamma - koffår seie du "stakkars" om de ungene som satt i rullestol. Sjøl om den eine foten ikkje virke kan de jo bruke den andre. Tenk de kan hinka, klatra og hoppa med ein fot fordeom!" 
(Godt å høre at hun tenker slik da det ikke var en eneste skadet fot eller gips i sikte ;) ) Lykkelig uvitende om alt den store verden inneholder! 








"Eg elske deg Max i hjerta mitt. Og eg elske deg mamma, men eg elske Max mestast :) "




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar