Totalt antall sidevisninger

03 november 2015

Halloween og bakedag til julemarkedet!

Lordag var det duket for en av barnas favorittdag - halloween!! Lenge har det vaert reklame og salg rundt halloween i butikkene, barnehager og skoler har forberedt seg og fredag begynte selve feiringen. Halloween er jo en stor greie her i USA, men med kostymene for de smaa ser det mer ut som karneval enn halloween. Har faatt inntrykk av at i Norge skal selv de smaa barna vaere skumle zombier, men her er det det ene soete kostymet etter det andre. Pynten og dekoreringen er det verre med her borte.. DEN er i skumleste laget mange steder. Besoker man et skikkelig halloween utsalgssted hvor de bare har halloweenting er det i skumleste laget bare aa komme seg innenfor doren for en 3-4 aaring...
Fredag var det imidlertid ogsaa duket for "field-trip" i barnehagen. Ungene skulle komme utkledd i halloweenkostymene sine og ta med seg trick or treat boettene. Leonora fortalte saa fint at hun hadde vaert paa "et hotell med en oldemor"! :D Altsaa, et eldresenter for de som ikke skjoente det! hahah.. Her hadde de ikke sunget noe sanger eller noe, neida, de hadde bare gaatt rundt og vist seg frem samt pratet litt med de gamle. De kom hjem med masse snop og var riktig saa fornoyde. Field-trip american style ;) ;) Som hun ene sote jenten saa fint hadde sagt; "I dont like this hotel. It smells funny!"
Velkommen til oss!

"Heisann!"

Videre var det fest med kaker og godterier i barnehagen resten av fredagen. Lordag var vi invitert til bjornars kollega Steve og hans kone Tifany. De hadde besok av Tifanys foreldre samt et vennepar med barn (ogsaa bjornars kollega). Tifany og Steve bor paa en privat flystripe, som nevnt foer, med 50 hus der de fleste har eldre eller voksne barn. Tradisjonen i dette nabolaget er at de har "dogoween"eller, dog og vin?;) Alle som har hund kler nemlig opp hundene og gaar fra hus til hus for aa faa smaa "treats" (godsaker) til hundene og litt vin til de voksen. Til slutt ender alle naboene opp paa fest hos et nabopar, sikkert i god stemning etter all vinen og med de feststemte hundene .. I mangel paa barnefeiring ble derfor Leonora og Sophi vartet opp med kaker og snop paa ettermiddagen. Resten av dagen og kvelden var vi sammen med 60 andre norske paa garasjefest hos Nina og Jorgen. Opphold og god temperatur, grusom (men gjennomfoert) skummel pynt, utkledde barn og utkledde voksne, pizza, god drikke og enda mer snop. Barna gikk trick or treat i gatene og stemningen var god til langt paa kveld. Fantastisk aa ha saa gode venner aa feire amerikanske morsomme tradisjoner med.

Besok hos Steve og Tifany

Hund kledd ut som "chicken" i hjemmesydd kostyme klar for "dogoween" ;)


Max motte en likesinnet liten tass utkledd som drage :)

Den 3 maaneder gamle babyen til Tifany hadde passende body for halloween ;) 

Garasjefest - trippel garasje kommer godt med :) 

Pizza var lurt aa spise foer alt snopet som ble inntatt ;) 

Ingrid og Diana - stilfullt utkledd!

Min lille heks :)
Og gresskar ;)


Her er det bare aa forsyne seg kjaere barn! Kreative Nina ;)

Trick or treat!

Sjokoladekake om du toerr??;)

Paa vei hjem fra turnen i gaar kjorte vi forbi dette huset og maatte stoppe for noen bilder. Her har de tatt HELT av - det var skumle skjelett og spokelser og zombier over alt!! Vanvittig mange detaljer


Sondag ble en dag med mye avslapping og sovn. Bjornar og Leonora tok en tur paa Lifetime Fitness og Bjornar disket opp med nydelig mat fra den nyinnkjopte smokeren. De har kjopt smoker ("roeyker") paa jobb og naa har hele kollegagjengen blitt engasjert. Bjornars smoker kom dermed levert paa doren forrige uke og sondag ble det dermed 6-7 timer med tilbereding av kjott. Morsom sak vi kan ta med oss hjem til Norge om et par aar ;)

Mandag morgen kl 09 kom 7 jenter paa doren for aa vaere med paa bakedag. Vi hadde bakedag med lunchgruppen hjemme hos meg. Sjomannskirken skal ha julemarked om et par uker og i den anledning trenger de masse norkse julekaker som skal selges. Alle jentene stilte med ulike deiger laget paa forhaand, Kurt Nilsens julemusikk ble spilt paa repeat sikkert 5 ganger, telysene brant (selv om solen gjorde av vi nesten ikke la merke til dem ;) og den rette lukten foerte til litt julestemning tidlig i november.. Kjempekoselig tradisjon og en effektiv mandag!

Charlotte steker krumkaker
Kakemenn in the making

Diana med kakemenn og brune pinner 

Skikkelig husmor i forkle.. kun for anledningen ;)

Kakene pakkes!



Lunch, svidde smaksprover og nok melk til alle ;) :D

I dag har Leonora vaert hjemme fra barnehagen og vi har vaert paa smaabarnstreff/babysang her i Katy.. stort sett samme gjengen som i gaar og fra helgen, veldig kjekt aa motes saa ofte. Journalist og fotograf var med fra sjomannskirkens hovedkontor i Bergen, saa kanskje noen kjente fjes dukker opp paa en nettside eller i et blad om en stund - Leonora venter i spenning :)

Ingen store planer for resten av uken, men nye oppdateringer kommer vel etter hvert tenker jeg :) Les gjerne forrige innlegg for aa se mere av hva oktober inneholdt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar