Totalt antall sidevisninger

14 november 2014

Kaldt og surt :(

I løpet av de siste dagene har jeg klart å si: "eg savne vanlig dusj me sånn dusjhode som du kan ta ned fra veggen, det e jo ikkje det på någen av de (3) dusjene her i huset" (skulle vaske håret på Leonora) og jeg har også klart å si "Åh den solå!!!" (fikk noe sol i øynene uansett hvor i sofaen jeg satt..) også presiserer jeg flere ganger å si at jeg savner vanlig kaldt og godt drikke!!vann i vasken.. (for det er så stress å stadig handle store dunker med vann og dra hjem fra butikken.. liksom!)
HALLO tenkte jeg like etterpå, klyp deg i armen og ti stilt! FOR noe tøys å klage over ting og tang når man har det såååå fint :) Det gjelder å ikke bli for vant til hverdagen, men faktisk tenke over hvor heldige vi er som får oppleve dette "eventyret". Vi føler oss i grunn veldig heldige :) 

Men, selv om mye kan virke rosenrødt med godt klima (sommer helt til november), stort hus, basseng i hagen, billig levestandard og flotte biler, er det en hverdag her også! Denne uken har temperaturen gått fra 27`C og sol på mandag til mellom 0-8`C og iskald sur vind i går og i dag. Vi har måttet finne frem mariusgensere, ullbody/stilongs til Leonora og lue og utedress :/ Det er litt delig og, selv om kulden kom litt brått på. Det er visst typisk for Texas med disse raske svingningene. Neste uke meldes det om 20 grader igjen. 

Mariusgenseren er på :) Takk oldemor!

Appropo svingninger. Når mamsen er gravid merkes også "gravidhumørsvingningene". Bjørnar og Leonora er offrene og denne gangen er det kort lunte og en lett antennelig mamma som kjefter og irriterer seg over ting. Forrige gang var jeg mye mer emosjonell, så blir spennende å se om disse forskjellene tyder på noe spesielt :) 

Leonora er i sin beste trass alder, alt skal gjøres på egen hånd, på egen måte og på sin helt egen bestemte tid. I tillegg til mye nytt å forholde seg til i barnehage og ellers tar også hun ut frustrasjonen på familien. Godt Bjørnar er rolig og kan megle mellom oss. Han på sin side trives veldig godt med jobben og har bedre tid til familie, trening osv og er dermed en meget fornøyd mann :) 

På tirsdag var Leonora fri fra barnehagen og det endte med en slik hverdag vi alle har, både i Norge og Houston. Det var den dagen det var skikkelig surt ute, pøsregn og vind, L var forkjølet, men ville ikke ha på bukse (har gått i kjole og bare truse siden juni). Fikk seg en tur på terrassen barbent, ok, var enig i at det var kaldt ute.. Huset var rotete, Bjørnar var borte fra 06.30 - 19.00 i jobbsammenheng, alt jeg foreslo som aktiviteter var feil (neida, ingen leking med dukker, duplo eller puslespill), men MALING eller klipping.. det ville Leonora. Mamma elsker maling, helst fingermaling ;) ånei! Hva med å lese i en kjekk bok? vi rigget oss til med puter og lys (det var mørkt ute nesten hele dagen), neida, der sovnet jeg midt i lesingen (at det går an å bli SÅ trøtt av å gå gravid!). Våkner to sekund etterpå. Leonora har funnet vann. (Ulempen med vask/bad på rommet hennes). Søler vann overalt. Mamsen tørker opp. Kjefter litt. Skrur på barnetv. Lager middag. Søl med vann IGJEN. Nå i loftstuen, denne gang hadde L fylt opp et sendebrett (?) hun fant, med vann. Fiskesuppe til middag. Går bra, L spiser og det er god stemning til middagen er nesten spist opp. Favorittbamsen gjør et hopp via luften og vips.. oppi fiskesuppen! Fiskesuppe på bamsen, bordet og på gulvet.. mamma sint igjen. Som "straff" må BEGGE favorittkosedyrene i vaskemaskinen. ASAP. (gravidhormonene som foreslo at Panda også måtte i maskinen, ikke bare "kosi"?) . Leonora står og ser på fra utsiden, litt vedmodig.. Men lærte vel at bamser bør holde seg i ro under stolen eller på kanten av bordet under middagen. 
Mamma rydder middagen og Leonora gjør noen nye triks lært på turnen i stuen. BOMBANGKRÆSj (hvertfall i mine ører).. Min store fine "Kubus Bowl" går rett i gulvet (på teppet heldigvis).. men det er en brist i den. Like i skjøten mellom to av "pinnene".. Mamma griner nesten OG kjefter. "Bryllupsgave og all ting, Leonora dette var virkelig toppen. Nå MÅ me ut.."Ringer til Bjørnar for å si at vi tar en sykkeltur til butikken. Neida, pappa "forbyr" oss å gå ut alene. Det blir visst mørkt om 15 min og man går ikke alene ute med ungen i det været på mørklagte stier uten lys..i USA.  "Ok, vi KJØRER en tur!" Leonora trenger ny pumpe til sykkelen og tannbørste. Sports Authority og Kroger er en god ide. Kjører bort.. Lar Leonora oppdage sporten på egenhånd..STOR sportsbutikk og MYE spennende..dilter bare etter.. orker ikke å se på ting som jeg interesserer meg for, ser bare på klokken at den tikker sakte mot leggetid (måtte tiden fly!). Går innom Kroger og handler ny tannbørste, og tannkrem.. en kaffe fra starbucks ser fristende og trengende ut nå, men det er 2 personer i kø.. det er 2 for mye med en 3-åring som sjekker ut Starbucks´ julesortiment. Betaler tannbørsten og kjører hjem. LEGGETID!! Puh, dager med barnehagefri går så mye lettere uten forkjølelse, surt vær og med ett eller annet på programmet! Resten av uken har gått veldig fint ;) 

Pøvde alle møllene.. OG sykkelen :) 
Egen handlekurv.. 

"Se der mamma, nesten som pappa!" (Ja en slik kunne jeg trengt å slå løs på i dag..Kanskje boksing skal bli en ny husmors-idrett?)


Kl 19.30, ro i huset, mannen hjemme, tikka masala, nanbrød og salat på menyen.. Dekket på i spisestuen i stedet for kjøkkenbordet og tente lys, måtte ha noe koselig på slutten av denne "hverdagen"!

"...Mamma! Eg får ikkje sova!!"



PS: "kubus bowlen" går det fint med.. snudde den og satte skålen tilbake. Ingen synlig skade lenger ;) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar