Totalt antall sidevisninger

02 juli 2014

Franklin...

..det var navnet vi ga vår nye venn som dukket opp i bassenget i går :) Leonora og jeg har det som vane at vi sjekker filterene/rensepumpene for eventuelle ubudne gjester (slanger!) før vi bader. Vi har heldigvis ikke truffet på noen foreløpig, men har hørt fra andre at dersom det kommer en slange i bassenget legger den seg gjerne i skyggen i rensepumpene. I går var det Bjørnar som tok en titt nedi, og der i strømmen blandt blader og insekter lå det en stakkars liten skilpadde og kavet! Ved hjelp av en sikt og med en balje med vann klar, ble den reddet opp. Leonora som kaller slike små for "skilkrabber" var helt i hundre!


                                              Leonora med en passende caps for anledningen ;)

Etter noen timer i en balje med kjøpevann (Bjørnar hadde spanderbuksene på ettersom google fortalte han at Franklin ikke tålte klor-holdig vann), steiner og blader, var det tid for å slippe den fri. Vi har observert en skilpadde og to i et vann ikke langt unna her vi bor, så forklaringen for Leonora ble at disse var mammaen og pappaen og at Franklin måtte slippes ut igjen etter middag :) 



Siden vi likevel skulle ut på hjul ble Franklin med i bilen, i mammas nyinnkjøpte Ikea bake-bolle, og Leonora passet godt på i bilen! 




Vel fremme ved "laken" - dristige som vi var gikk vi litt utenfor stien, halvveis ned mot vannkanten og skulle til å slippe Franklin ut i det vi så og hørte et KJEMPEplask! Mamma hoppet tre meter bortover, Franklin ble sluppet ut i en rakkettfart og vi var på plass i bilen innen 10 sek! 




Grunnen for redselen var vel skiltene som står rundt vannet:

"NO SWIMMING - Beware of alligators and poisenous snakes!"

Velger å tro at det var mamma- eller pappa-skilpadden som laget plasket, resten får være overlatt til fantasien ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar